Het is alweer jaren geleden en ik zal het nooit vergeten. Ik ontving een interne mail met het verzoek of ik een voorstel incl. financieel plaatje wilde opstellen en versturen. De informatie die ik daarbij kreeg, bestond uit correspondentie tussen twee collega’s.

Tussen de aangeleverde informatie ontdekte ik voor wie de offerte bedoeld was en braaf verstuurde ik een half uurtje later het voorstel naar de potentiele klant.

Nog geen 5 minuten laten stond mijn collega met grote ogen naast mijn bureau. Mij totaal niet bewust van wat ik fout had gedaan, keek ik hem vragend aan.

Wat bleek: de naam van de klant die ik had gevonden in de correspondentie tussen mijn collega’s was niet de officiële bedrijfsnaam, maar een grappig koosnaampje die mijn collega’s onder elkaar hadden gebruikt. En ik had dit koosnaampje totaal verkeerd gelezen!

Ik heb keurig een voorstel opgesteld en gericht aan de Bed-welmers. Zo ben ik zelfs mijn inleidende mail begonnen.

Maar mijn collega’s hadden het over de Be-dwelmers; de anesthesisten van het nabijgelegen ziekenhuis!

We hebben nooit een akkoord op het voorstel gekregen. Snap ik…

Wat is de grootste blunder die jou altijd bij zal blijven?