Selecteer een pagina

Als integrator houd ik mij bezig met strategisch management en met general management.

Met strategisch management worden de missie, de visie, de kernwaarden en unieke eigenschappen van de business bedoeld. Maar ook welk doel de ondernemer heeft voor de lange termijn. Wat wil de ondernemer over 10 jaar behaald hebben? 

Ook kijken we bij strategisch management naar het plaatje voor over 3 jaar. Hoe moet het bedrijf er dan uit zien? Is er een extra vestiging, hoeveel personeel is er werkzaam? Zijn we uitgebreid naar het buitenland of misschien zelfs Amerika?

Om strategisch management in goede banen te leiden, komt general management om de hoek kijken. Welke 3 tot 7 doelen stellen we voor dit jaar, die bijdragen aan het 3-jaar plaatje en het 10 jaren doel? Welke ook nog eens in lijn liggen met onze visie en waarden?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen het meest doelgericht werken met focuspoints voor een duur van 90 dagen. 
Daarom verdelen we de jaardoelen in 4 kwartalen en de doelen voor het komende kwartaal, de komende 90 dagen, noemen we rocks. Welke acties, welke stappen, welke doelen komen er de komende 90 dagen gerealiseerd zijn?

Als integrator zorg ik ervoor dat de juiste jaardoelen en rocks gesteld worden. Ze moeten namelijk bijdragen aan het lange termijn doel, die ik bewaak als de draak uit het sprookjesbos van de Efteling. Maar ik houd ook het leiderschapsteam accountable voor het behalen van deze doelen. 

Het behalen van de kwartaal- en jaardoelen leidt altijd tot een stap dichter bij de lange termijn doelen en het 3-jaar plaatje, waar misschien wel die nieuwe vestiging of uitbreiding naar Amerika op staat. Het bedrijf gaat met het zetten van de juiste stappen groeien. En daar heeft iedereen binnen het bedrijf profijt van!