Samen scheren ze over het water. Volledig in balans en in exact hetzelfde ritme. Blindelings vertrouwend op de ‘stuur’, die bepaald waar ze naartoe gaan. Die weet wat er gedaan moet worden om obstakels te omzeilen, die weet wat het einddoel is.

Prachtig vind ik het altijd om roeiteams aan het werk te zien. Op hetzelfde moment afzetten, rug rechten, polsen draaien waardoor de bladen op slechts een paar millimeter boven het water blijven hangen. Allemaal op dezelfde hoogte. Alle roeiers die in hetzelfde ritme weer naar voren bewegen en de bladen op dezelfde manier in het water steken. Waarna de routine weer van voor af aan begint.

Zelf heb ik ongeveer een jaar actief van deze sport genoten. Op zondagochtend om 8:30 uur haalde we de boot uit het rek en legde hem op duidelijke commando’s van de ‘stuur’ in het water. Grandioos was het als we met z’n 4en het juiste ritme te pakken hadden. De energie die dan vrij komt, de vaart die je maakt, de weinige moeite die het je kost als je goed samenwerkt. Magisch bijna.

Zo werkt het ook in je business.

Als jij glashelder hebt waar je naar toe wilt, grote problemen makkelijk kunt tackelen en op tijd bijstuurt om de vaart erin te houden, dan gaat je organisatie in volle vaart. Soepel over het water. In volledige balans. Ieder teamlid zich bewust van zijn of haar bijdrage in het geheel. En ook welke consequenties het heeft als één iemand een steekje laat vallen of het tempo niet kan volgen. Dan kun je zomaar tot stilstand komen of nog erger: een nat pak halen.

Om dat te voorkomen heeft je team duidelijke instructies nodig. Het moet bewust zijn van waar je naar toe wilt, waarom en wat je van hen verwacht.

Als ondernemer is het niet altijd makkelijk om jouw grotere visie over te brengen op je team. Terwijl jij communiceert over de doelen voor over vijf jaar, kan het team de vertaalslag niet maken naar wat je nu en komend kwartaal van ze verwacht. Wat zij nu hebben te doen.

Dit verschil in communicatielevel kan heel frusterend zijn. Verwarring veroorzaken bij het team en irritatie opwekken bij jou. Waardoor de boot langzaam tot stilstand dreigt te komen. De inkomsten teruglopen en de groei stagneert.

Als integrator kan ik je helpen de brug te maken tussen jou en je team. Om de vaart erin te houden, de balans te behouden. Dat magische ritme te ervaren. Wil je weten hoe ik dat doe? Stuur me even een berichtje.