Uren kunnen kinderen in het zand spelen. De minuscule korrels die tussen hun vingers glijden. Krampachtig proberen ze het zand vast te houden maar hoe harder ze knijpen, hoe harder het zand de weg naar buiten zoekt, weg uit de greep.

Als grootdenkende MKB-ondernemer ben jij misschien wel net als een kind in de zandbak. Probeer je grip te houden op alles in je business. Je hebt je bedrijf vanaf de eerste zandkorrel opgebouwd tot de bloeiende onderneming die het nu is. Door jouw inzet, jouw doorzettingsvermogen, jouw betrokkenheid, jouw tijd en geld ben je gekomen waar je nu bent.

Je hebt een team dat veel van de dagelijkse taken voor je uit handen neemt. Goede, betrokken en ervaren teamleden.

Maar ondanks dat je ze zelf hebt aangesteld en weet dat ze goed zijn, houd jij het hoopje zand in je hand krampachtig vast. Je vind het lastig om los te laten, te vertrouwen op je team. Je wilt nog steeds alles weten en overal bij betrokken blijven. Je bent nu zelfs nog drukker dan voorheen. Dat was toch niet de bedoeling? Je wilde toch meer tijd voor je gezin hebben, om te kunnen sporten en meer ruimte krijgen in je agenda?

Als je business groeit en je wilt blijven groeien, ontkom je er niet aan om je team verder uit te bouwen. Maar je moet ook dingen loslaten. Want anders zal je team zich voelen als de bij elkaar geperste zandkorrels in je hand, en weg zoekend naar buiten. Weg uit de stress.

We weten allemaal dat als je het hoopje zand ontspannen op je handpalm laat liggen, het nergens heengaat.
Maar hoe zorg je er voor dat je ontspannen met je team om kunt gaat? Om je team te laten floreren moet je loslaten. Niet meer overal bovenop zitten, of alle touwtjes in handen willen houden. Je moet vertrouwen hebben en gebruik maken van de kwaliteiten van je team. Ze met elkaar laten samenwerken en samen tot oplossingen laten komen.
En dat is ongelofelijk spannend.

Een integrator in je business heeft oog voor dit soort situatie. Omdat een integrator vanaf een afstand naar jouw business kijkt, worden onbewuste zaken zichtbaar. Een integrator kan je helpen en begeleiden om stukje bij beetje meer los te laten. Taken en verantwoordelijkheden van jouw bordje af te halen en bij de juiste persoon neer te leggen. Zodat je écht meer tijd krijgt voor je gezin en je leven een stuk meer ontspannen is.

Zeg eens eerlijk, dat wil jij toch ook?