Selecteer een pagina

Brandjes blussen, gedoe binnen het team sussen en problemen oplossen. Zodra je team groeit wordt je hier meer en meer mee geconfronteerd. Tegelijkertijd moet je veel beslissingen nemen.

Sommige beslissingen zijn makkelijk. Anderen lijken makkelijk maar blijken een stuk lastiger en sommige beslissingen houden je uit je slaap.

Wat doe je bij zo’n lastige beslissing? Kies je voor een quick-fix omdat dit je minder tijd, energie en misschien geld kost? Kies je voor de makkelijke weg? Omdat het dan maar weer van je bordje af is?

Wees eens eerlijk, wat is de werkelijke reden? Waarom wil je niet naar het onderliggende probleem kijken? Want zo’n quick-fix lijkt misschien de goedkoopste en makkelijkste oplossing, maar het is het niet. Uiteindelijk kost het je alleen maar meer geld. Meer tijd en meer energie. Het levert je geen rendement voor de toekomst.

Soms moet je als ondernemer een bold move maken. Je spierballen tonen, je tanden laten zien. De FUCK-IT🖕🏻strategie van Bouke de Boer toepassen. Jezelf én jouw bedrijf op 1 zetten. Gaan voor waar jíj het meeste bij gebaat bent.

Het is fijn om er als MKB-ondernemer niet alleen voor te staan. Om met je integrator te sparren over de beslissing die je hebt te nemen en de mogelijke uitkomst. Welke beslissing uit strategisch, analytisch en/of empatisch oogpunt de beste beslissing is.

Het maakt de beslissing misschien niet makkelijker maar wel draaglijker. Je staat er niet alleen voor.