Selecteer een pagina

In de coronatijd deden we het allemaal. Als het kon tenminste. Of we nu wilde of niet, of we het leuk vonden of stom. We hadden geen keus: we moesten thuiswerken.

Privé en werk liepen kriskras door elkaar. Ook hier in huis. Mijn man was (deels) thuis, ik werd verbannen naar de eettafel om te werken en onze zoon kreeg, net als alle andere kinderen, thuis onderwijs. Constant had ik een andere pet op en de structuur was ver te zoeken.

Maar los van deze chaos, veranderde voor mij niet heel veel, want werken vanuit huis doe ik al jaren. En ik vind het heerlijk!

Alles doe ik online. Voor al mijn opdrachtgevers. Zonder problemen of het gevoel te hebben minder betrokken te zijn.

Dat is ooit ontstaan in 2011, toen ik ging samenwerken met een trainer/coach die geen vaste werkruimte had. Dat had ze ook niet nodig, want iedere dag was ze op een andere plek aan het werk. Dus waar ik zat maakte ook niet uit.

Ik merkte dat deze manier van werken heel goed bij mij paste. De vrijheid die het met zich meebrengt, de ruimte om tussen werkzaamheden door de boodschappen te laten bezorgen of even een was aan te zetten. Privé en zakelijk zijn met elkaar versmolten en toch ook weer niet.

Begin 2015 kwam er nóg een reden voor mij bij om vanuit huis te blijven werken. Ik was moeder geworden en na mijn verlof ben ik weer aan de slag gegaan maar Jayden hoefde niet naar de opvang. Ik werkte terwijl hij sliep, of lag te spelen. Pas toen hij 13 maanden oud was hebben we hem naar de opvang gebracht. En dat was eigenlijk vooral voor zijn eigen sociale ontwikkeling.

Inmiddels zijn er nog meer redenen bijgekomen waarom ik 99,9% van mijn tijd vanuit huis werk. Omdat ik zoveel vanuit huis werk, hebben wij nog één auto. Die heeft mijn man meestal nodig voor zijn werk, waardoor het een logistieke uitdaging wordt als ik een dag de auto nodig heb. Mijn lichaam vind autorijden sowieso horror, dus doe ik het zo min mogelijk. 

Naast de vrijheid die het thuiswerken mij geeft vind ik ook het ontzettend belangrijk om er voor Jayden te zijn als hij om 14 uur uit school komt. Ook de hond vindt mijn aanwezigheid maar al te fijn.

Ook mijn opdrachtgevers hebben er veel profijt van. Mijn beschikbare tijd kan ik optimaal benutten. Voor mezelf en mij opdrachtgevers. Ik verlies geen tijd met reizen. Bijna alle uren die ik werk staan ingepland voor klanten. Dus heel veel ruimte om te reizen is er ook niet. 

Opdrachtgevers betalen écht voor de toegevoegde waarde die ik lever, ik ben flexibel en doorgaans ook goed bereikbaar. Willen ze last-minute een meeting inplannen? Daar is online sneller een mouw aan vast te knopen. En wil iemand toch graag een keer face-to-face afspreken, dan is diegene van harte welkom op een locatie in mijn nabije omgeving!

Online werken heeft nog een voordeel: als ik straks in Spanje woon veranderd er voor mijn opdrachtgevers ook niet veel 😎