Selecteer een pagina

Ik zie en hoor het Jayden soms ook doen. Pleasen. Het instemmen en ja-zeggen. Alleen maar om de ander niet te hoeven teleurstellen of te kwetsen. Jezelf aanpassen aan de ander en je werkelijke mening, je volledige mening, afzwakken.

Ik herken dit ook bij mezelf. Ik kan die neiging ook hebben, al blijf ik steeds meer trouw aan één van mijn kernwaarden: eerlijkheid. Hier schreef ik eerder een blog over.

In de teams waarmee ik werk zie ik het ook vaak gebeuren. Teamleden durven het achterste van hun tong niet te laten zien. Ze durven hun mening niet (volledig) te geven, uit angst om hun meerdere, bijvoorbeeld hun manager of de ondernemer, tegen het zere been te schoppen, tegen te spreken of om in het verkeerde daglicht te komen staan. Om als bijdehand, betweterig of arrogant te worden bestempeld.

Maar ze hebben niet voor niets die functie. Ze zijn expert op hun gebied, ze zitten in je team omdat je juíst hun ongezouten mening wil weten, ook al is dat soms best een beetje pijnlijk.

Als integrator hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving. Een omgeving waar iedereen durft te zeggen en mag zeggen wat hij of zij vindt. Dat we openstaan voor ieders inbreng, mening en gedachtespinsels. Want alleen zó haal je de werkelijke waarde uit je team.