Selecteer een pagina

Er wordt vaak onterecht gedacht dat integrators fulltime moeten werken. In Amerika werken veel integrators fulltime maar dat komt omdat ze dan vaak meerdere rollen vervullen binnen de organisatie. En ze zijn in loondienst.

In Nederland en België werken integrator niet fulltime bij één organisatie en zijn het zelfstandige ondernemers. Fulltime werken is trouwens ook helemaal niet nodig.

Met ongeveer 6 á 10 uur per week (afhankelijk van de grootte van een bedrijf) kan je integrator al alles aansturen, uitwerken en doen waarvoor je integrator is aangesteld. Natuurlijk ligt het uurtarief van een integrator hoger dan het uurtarief van een VA, Online Business Manager of Operations Manager. Maar dat is logisch. Een integrator is immers onderdeel van het leiderschapstean en is de enige binnen de organisatie die écht operationele zaken van het bordje van de ondernemer kan halen.

Wist je dat integrators veelal vanaf hun eigen locatie en online werken? Dit heeft ook mijn absolute voorkeur. Ik schreef hier eerder een blog over.

Wil je weten of jij klaar bent voor een integrator? Plan een gratis KIES-gesprek in.