Selecteer een pagina

“Gaat alles wel goed met je? Je bent zo stil”.

We waren vier dagen op onze vakantiebestemming toen mijn man deze vraag aan me stelde. Hij is van me gewend dat ik allerlei suggesties, acties, bespreekpunten en hersenspinsels naar zijn hoofd slinger.

Regelmatig krijg ik het verwijten dat ík degene ben die zo druk is, terwijl hij ADHD heeft.

Ik was na slecht een paar dagen vakantie zó relaxt. Mijn hoofd was gewoon helemaal leeg. Geen gedachten, geen ideeën, geen mijmeringen, geen klusjes, geen zorgen. Niets. En dus was ik stil(ler).

Niet dat we twee weken stilzwijgend hebben doorgebracht hoor, wij kletsen altijd wel over van alles en niets. Maar ik had even niets waar ik hem mee ‘lastig’ kon vallen. Er was simpelweg niets wat mij op vakantie bezighield behalve genieten in het moment. Van de zon op mijn huid, de warmte, de vriendelijke mensen en de overheerlijke cocktails. 

Dit gun ik alle MKB-ondernemers. Even geen sores aan hun kop. Geen overvolle mailboxen of gedoe met het team dat opgelost moet worden. 

Dit gun ik ze trouwens niet alleen tijdens vakanties, maar altijd. En ik weet ook hoe dat geregeld kan worden 🤗