Selecteer een pagina

Steve Jobs (visionair) en Steve Wozniak (integrator):

Samen hebben ze Apple opgericht. Jobs was de visionair achter de producten en het merk, terwijl Wozniak de technische vaardigheden bracht om de visie van Jobs te realiseren. Ze werkten nauw samen aan de eerste Apple-computers en legden zo de basis voor het succes van het bedrijf.

Bill Gates (visionair) en Paul Allen (integrator)

Samen hebben ze Microsoft opgericht. Gates had de visie om personal computers te brengen naar elke huishouden en Allen zorgde voor de technische implementatie. Ze werkten samen aan de ontwikkeling van software zoals BASIC voor de Altair 8800, wat het begin was van hun succesverhaal.

Walt Disney (visionair) en Roy O. Disney (integrator)

Walt Disney was het creatieve brein achter de Disney-personages en verhalen, terwijl Roy O. Disney de financiële en operationele kant beheerde. Samen hebben ze The Walt Disney Company opgebouwd tot een van de meest invloedrijke entertainmentbedrijven ter wereld.

Elon Musk (visionair) en Gwynne Shotwell (integrator)

Elon Musk, de oprichter van SpaceX en Tesla, staat bekend om zijn visie op ruimteverkenning en duurzame energie. Gwynne Shotwell is de president en COO van SpaceX en heeft een cruciale rol gespeeld in het beheren van de operationele aspecten van het bedrijf, waardoor Musks visie werkelijkheid kon worden.

Mark Zuckerberg (visionair) en Sheryl Sandberg (integrator)

Mark Zuckerberg, mede-oprichter van Facebook, had de visie om mensen wereldwijd te verbinden via een sociaal netwerk. Sheryl Sandberg kwam bij het bedrijf als COO en bracht haar ervaring in operationeel management en zakelijke ontwikkeling om Facebook te helpen opschalen en monetiseren.

Larry Page en Sergey Brin (visionairs) met Eric Schmidt (integrator)

Larry Page en Sergey Brin zijn de oprichters van Google en hadden een visie om informatie wereldwijd toegankelijk en bruikbaar te maken. Eric Schmidt trad aan als CEO om operationele efficiëntie te bevorderen en het bedrijf te laten groeien.