Ursula Min

Structuurmachine en orde-in-de-chaos-schepper met een grote passie voor klantgerichte bedrijven
Ursula_Min_DIUMOfficeSupport

Mijn naam is Ursula Min.
Ik help succesvolle ondernemers met een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit om zorgelozer, leuker en vrijer te ondernemen. Ik vertaal de visie naar concrete doelen en taken en houd controle op de uitvoer hiervan.

Mijn verhaal

Halverwege mijn zwangerschap van Jayden kreeg ik last van -wat ik dacht- bekkeninstabiliteit.
Helaas namen de klachten alleen maar toe, ook na de soepele bevallig. Regelmatig verloor ik de kracht in mijn rechterbeen en ik had constant pijn.
Thuis ben ik opgevoed met de opmerking: ‘het gaat wel weer over voor je een jongetje bent’, dus pas na een jaar ben ik naar mijn huisarts gestapt. Een ‘echte’ huisarts, een man van begin 60 met veel ervaring die oprecht naar je luistert en tijd voor je maakt.
Deze goede man liet mij dezelfde ochtend nog een foto maken in het ziekenhuis en daarna ging het snel. Op de foto zag hij een ‘afwijking’ en nog dezelfde maand werd er een MRI gemaakt van mijn onderrug. Ik bleek de ziekte van Bechterew te hebben.

Omdat de reumatoloog aanvankelijk dacht dat het wel mee viel, werd me deze diagnose telefonisch medegedeeld en werd ik verwezen naar een website. Wat ik daar las, zorgde bijna voor een acute paniekaanval. De ziekte van Bechterew is een chronische ziekte die in extreme gevallen voor verkromming van je rug kan zorgen. What?!?!?

Na de diagnose kwam het traject van de juiste medicatie vinden. Maar de klachten namelijk alleen maar toe en de dosissen verhoogd.

Omdat dit niet was wat ik wilde, besloot ik minder te gaan werken en mezelf meer rust te geven. Mentaal had ik best een knauw gekregen. Ooit was ik beste maatjes met mijn lichaam en nu liet het mij in de steek.

Rond die periode verhuisde we van een appartement naar een heerlijke, lichte eengezinswoning. Ik kwam weer meer buiten, maakte bewustere keuzes op het gebied van werk en zorgde voor meer ritme, structuur en overzicht. Dat bleek een gouden zet.

Stukje bij beetje pakte ik de regie over mijn leven weer terug.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en gebruik ik geen medicatie meer. Rust, structuur en overzicht zijn mijn medicijnen. 

Ik realiseerde mij dat, ook als je niet ziek bent, je heel veel profijt hebt van rust, structuur en overzicht. Het levert iedereen, en dus ook succesvolle ondernemers, veel meer tijd, vrij- en blijheid op.

Feitjes en weetjes over mij

Moeder van Jayden

Sinds 2015 ben ik trotse moeder van een prachtige zoon; Jayden.

Getrouwd met mijn beste maatje

Op een warme zomerdag in 2019 ben ik in het huwelijkbootje gestapt met mijn beste maatje Michael. De gasten dachten dat ze voor een verjaardag kwamen en toen wij binnenkwamen in bruidsjurk- en pak, realiseerde ze zich dat ze met een smoes naar de afgehuurde kroeg waren gelokt.
Mijn vader heeft me weggegeven in zijn korte broek en de huwelijksakte is getekend aan een sta-tafel.

Mijn gezin is het allerbelangrijkste

Mijn leven draait om mijn gezin. Zij zijn het stralende middelpunt en alles daaromheen pas ik aan, aan mijn zoon en man. Dat is soms best uitdagend maar voor mij wel heel belangrijk.

Gestructureerd leven

Ik leef volgens een vaste planning die voldoende ruimte biedt voor veranderingen en spontane acties. 

Genieten van contact

Van het contact met teamleden kan ik enorm genieten. Een band opbouwen. Samen sparren over de meest optimale oplossing en nadenken over optimalisaties.

Mijn lichaam is mijn betrouwbaarste raadgever

Het hebben van overzicht levert me zoveel rust en energie, dat mijn lichaam niet meer mijn vijand, maar mijn betrouwbaarste raadgever is. Zodra ik het overzicht kwijtraak of te weinig aandacht aan mezelf geef, reageert mijn lichaam hierop.

Ik werk online

Mijn werkzaamheden voer ik op mijn eigen locatie uit en overleggen vinden online plaats. Daarvoor gebruiken we Zoom of MS-teams. Wil je face-to-face afspreken, dan ben je van harte welkom op een locatie in mijn nabije omgeving, zoals Van der Valk Ridderkerk.

Ik lees graag

Boeken over klantgerichtheid, leiderschap en ontwikkeling lees ik het allerliefst. Ik heb alle boeken van Sydney Brouwer en Ellen de Lange-Ros in mijn kast staan én meermaals gelezen. Mijn favorieten weten?

Wat mij uniek maakt

Aan het begin van mijn carrière werkte ik bij een groot trainingsinstituut voor persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling. Cursisten gaven altijd aan een gevoel van ’thuiskomen’ te ervaren. Een warm bad waar ze in terecht kwamen. Altijd een stapje extra zetten voor de cursist, meedenken en een passende oplossing zoeken was iets wat bij de medewerkers in het DNA bleek te zitten, ook bij mij. Als je eenmaal ‘besmet’ bent geraakt met deze klantgerichte mindset, wil je niets anders meer en wordt het één van je kernwaarden. Bij mij staat de klant altijd centraal.

Ik heb oog voor de klant en de klant van onze klant. Met alles wat ik doe, adviseer of bedenk sta ik stil bij hoe de klant en de klant van de klant het beleefd. Ik wil met mijn werk een bijdrage leven aan de persoonlijke ontwikkeling of beleving van een ander.

 Ik vind het ook het belangrijk om mij te houden aan beloftes die ik heb gedaan en houd ik mij aan deadlines en afspraken. Afspraak is immers afspraak.

Ik communiceer open en eerlijk. Dingen die irriteren worden uitgesproken en frustraties worden onderzocht. Ik streef naar een langdurig soepele samenwerking met wederzijds respect en vertrouwen

Oprechte aandacht en gepaste interesse tonen in zowel het privé- als zakelijk leven van de mensen waar ik mee samenwerk is voor mij belangrijk. Ik zal nooit iemand in een slecht daglicht plaatsen. Iedereen levert een belangrijke bijdrage.

Ik ben in Nederland en België de enige gecertificeerde Integrator met kennis van NLP, Systemisch Werk én Oplossingsgericht werk in de gereedschapskist. 

Ursula_Min_DIUMOfficeSupport